De ovulatie opwekken met Pregnyl of Ovitrelle; zo werkt het

De ovulatie opwekken met Pregnyl of Ovitrelle; zo werkt het

Vul de geboortedatum van je baby in en ga direct naar zijn week of maand. Vul je uitgerekende datum ( bereken ) in en ga direct naar je week. Onderstaande tekst gaat over de werkzame stof humaan choriongonadotrofine.

  • Daarnaast wordt het gebruikt bij de behandeling van jongens met niet-ingedaalde zaadballen.
  • Voor fertiliteitsproblematiek bestaan verschillende behandelingen.
  • Werk in een schone omgeving en zorg ervoor dat de naald steriel blijft.
  • Hierdoor zal de kans op bevruchting kunnen toenemen.

Daarnaast wordt Pregnyl door sommigen als afslankmiddel gebruikt. Maar dit is niet effectief gebleken, en zou ook niet voor dit doeleinde ingezet moeten worden. Het hCG heeft geen effect op een snelle stofwisseling, vetverdeling of eetlust. Pregnyl wordt ook gebruikt bij jongens van 4-9 jaar oud wiens testikels nog niet in het scrotum gezakt zijn. Het hCG stimuleert dan de cellen in de testikels om androgenen, die zorgen voor de ontwikkeling van mannelijke geslachtskenmerken, te produceren.

Mag ik zomaar met dit medicijn stoppen?

Omdat de follikels vanzelf kunnen springen, is het belangrijk gedurende een week geen gemeenschap te hebben of condooms te gebruiken. Indien vaker teveel follikels ontstaan, kunnen soms enkele follikels worden aangeprikt en leeggezogen, zodat er maar twee overblijven. Uw arts bespreekt met u welke optie voor u het meest geschikt is. Clomid wordt gebruikt vanaf de 3e tot en met de 7e dag van de cyclus. Tijdens de behandeling worden een aantal echo’s gemaakt om de groei van de eiblaasjes te controleren. Wanneer de eiblaasjes groot genoeg zijn, wordt eenmalig zwangerschapshormoon geïnjecteerd (Pregnyl of Ovitrelle) om de eisprong op te wekken.

Pregnyl

Bepaald wordt hoe vaak een puls wordt afgegeven en hoeveel vloeistof per keer wordt ingespoten. U hoort aan het geluid van de pomp wanneer een puls wordt afgegeven. Zodra een zwangerschap tot stand is testosteron cypionaat gekomen, wordt de pomp verwijderd. Een enkele keer komt huiduitslag voor bij het gebruik van deze medicijnen. Meer informatie over de risico’s vindt u onder het kopje ‘risico’s bij ovulatie-inductie’.

De voorbereiding van het injectiegebied

Dit hormoon is in grote hoeveelheden in je lichaam aanwezig tijdens de zwangerschap. Om Pregnyl te kunnen maken, is dan ook de hulp van zwangere vrouwen nodig. Heb je het poeder en de vloeistof met elkaar gemengd? Dan mag je het mengsel nog maximaal 24 uur in de koelkast bewaren. Als het een uur buiten de koelkast heeft gestaan, kan je het niet meer gebruiken.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.